Ingrediente necesare pentru patru porţii:
· 150 de grame de brânză de vacă
· 12 floricele de
dovleac, nedeschise
· jumătate de legătură
de mărar verde
· codiţele de la două cepe verzi
· jumătate de linguriţă de piper roşu măcinat
· un sfert de linguriţă
de piper negru măcinat
· un sfert de linguriţă
de boabe măcinate de coriandru
· un ou
· un praf de sare
· patru linguri de făină
· 2 linguri de bere
brună
· cană de ulei
Preparare:
Spălaţi cu
grijă floricelele de dovleac şi le aşezaţi pe un şerveţel să se scurgă apa de
pe ele.
Spălaţi şi
tocaţi mărarul şi codiţele de ceapă. Amestecaţi într-un bol brânzeturile cu
mărarul tocat, codiţele de ceapă mărunţite, coriandrul şi piperul.
Luaţi floricelele
de dovleac şi le umpleţi cu compoziţia din brânză cu ajutorul unui poş pentru
ornat torturi. Lucraţi cu grijă, să
nu deterioraţi florile deoarece sunt foarte firave. După ce le-aţi umplut, răsuciţi
uşor capetele floricelelor pentru a acoperi umplutura.
Pentru
pane, amestecaţi într-un bol, oul cu praful de sare, făina şi berea brună până
obţineţi o compoziţie un pic mai consistentă ca cea pentru clătite.
Puneţi
uleiul la încins într-o tigaie.
Între
timp, daţi floricelele de dovleac prin compoziţia pentru pane, apoi le puneţi
în tigaia cu uleiul încins, câte 30-40 de secunde pe fiecare parte. Când sunt
prăjite pe ambele părţi, le scoateţi de acolo şi le aşezaţi pe un şerveţel
pentru ca uleiul să se scurgă din ele.
Un
aperitiv care se serveşte fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu