Faceți căutări pe acest blog

06.05.2016

FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE CU BRÂNZĂ

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

Flori de dovlecel umplute cu brânză
· 100 de grame de brânză de burduf
·  150 de grame de brânză  de vacă
· 12 floricele de dovleac, nedeschise
·  jumătate de legătură de mărar verde
· codiţele de la două cepe verzi
· jumătate de linguriţă de piper roşu măcinat
· un sfert de linguriţă de piper negru măcinat
· un sfert de linguriţă de boabe măcinate de coriandru
·   un ou
·  un praf de sare
· patru linguri de făină
· 2 linguri de bere brună
· cană de ulei

Preparare:

Spălaţi cu grijă floricelele de dovleac şi le aşezaţi pe un şerveţel să se scurgă apa de pe ele.
Spălaţi şi tocaţi mărarul şi codiţele de ceapă. Amestecaţi într-un bol brânzeturile cu mărarul tocat, codiţele de ceapă mărunţite, coriandrul şi piperul.
Luaţi floricelele de dovleac şi le umpleţi cu compoziţia din brânză cu ajutorul unui poş pentru ornat torturi. Lucraţi cu grijă, să nu deterioraţi florile deoarece sunt foarte firave. După ce le-aţi umplut, răsuciţi uşor capetele floricelelor pentru a acoperi umplutura.
Pentru pane, amestecaţi într-un bol, oul cu praful de sare, făina şi berea brună până obţineţi o compoziţie un pic mai consistentă ca cea pentru clătite.
Puneţi uleiul la încins într-o tigaie.
Între timp, daţi floricelele de dovleac prin compoziţia pentru pane, apoi le puneţi în tigaia cu uleiul încins, câte 30-40 de secunde pe fiecare parte. Când sunt prăjite pe ambele părţi, le scoateţi de acolo şi le aşezaţi pe un şerveţel pentru ca uleiul să se scurgă din ele.
Un aperitiv care se serveşte fierbinte.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu