Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
GULII UMPLUTE CU QUINOA
· patru
gulii
· patru
linguri de quinoa
· un usturoi
verde sau 2 căţei de usturoi
· o ceapă mică
· două
linguri de ulei de măsline
· două
roşii zemoase, de mărime medie
· o crenguţă
de cimbru
· o crenguţă
de rozmarin
· o jumătate
de legătură de frunze de ţelină
· o lingură de Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
· o lingură de Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
· un
praf de sare
· o
jumătate de linguriţă de piper roşu
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
guliile, apoi le puneţi la fiert, în apă cu sare, pentru 15 minute.
Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Tocaţi jumătate
din ceea ce aţi scobit din gulii. Fierbeţi quinoa în apă cu un praf de sare
pentru 10 minute. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
Pentru umplutură, puneţi
uleiul în cratiţă, să se încingă, adăugaţi ceapa şi usturoiul tocat şi le
lăsaţi timp de un minut, adăugaţi gulia tocată şi quinoa, apoi roşiile decojite
şi mărunţite in cubuleţe. Ţineţi compoziţia la foc mic, cinci minute, timp în
care amestecaţi în ea. Adaugati puţină sare, după gust.
Spălaţi şi tocaţi
ţelina, cimbrul, rozmarinul şi le adăugaţi în cratiţă împreună cu Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume, peste umplutură.
Amestecaţi toată compoziţia cu un praf de piper roşu .
Aşezaţi guliile într-o
tavă, le umpleţi cu amestecul preparat şi le daţi la cuptor pentru 30 de minute
la 150 de grade Celsius. Pentru a nu risipi ingredientele rămase, puteţi adăuga
în tavă compoziţia care excede guliilor umplute, împreună cu un pahar de bulion
sau o roşie şi cealaltă jumătate din ce aţi scobit din gulii.
Se servesc calde.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu