Ingrediente
necesare pentru patru porţii:
·
250 de grame de linte
verde
·
15 cm de praz, dinspre
rădăcină
·
patru rămurele de cimbru
verde
·
un ardei iute uscat
·
5 boabe de piper roşu
·
un praf de sare.
Preparare:
Puneţi lintea într-un bol,
adăugaţi apă cât să treacă peste ea şi lăsaţi-o patru ore să se înmoaie. Pe
parcurs, adăugaţi apă dacă mai este nevoie. Când lintea este bine înmuiată, o
puneţi într-o cratiţă cu apă la fiert, după ce înainte aţi adăugat un praf de
sare în apă şi o lăsaţi să fiarbă 20 de minute la foc mic. Când este fiartă, o
scoateţi din cratiţă, o scurgeţi de apă şi o lăsaţi să se răcească.
Pisaţi în mojar piperul şi ardeiul
iute şi spălaţi prazul şi cimbrul.
Puneţi
în blender lintea, prazul, piperul şi ardeiul iute pisat, cimbrul şi un praf de
sare. Procesaţi un minut toate ingredientele, până devin pastă.
Lintea
poate fi servită ca un pate sau garnitură la felul principal.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu