Faceți căutări pe acest blog

04.05.2016

IED COPT IN IERBURI AROMATICE

 Ingrediente necesare pentru 8 porţii:
 
IED COPT ÎN IERBURI AROMATICE
·       Un ied
·       2 litri de vin alb demisec
·       200 ml bere brună
·       500 ml apă
·       8 rămurele de rozmarin proaspăt
·       8 rămurele de cimbru uscat
·       10 rămurele de salvie proaspătă
·       10 de grame de mentă uscată
·       Un praz mare
·       Un fenicul
·       O pungă mare de leurdă
·       O legătură de frunze de coriandru
·       O legătură de frunze de leuștean
·       O legătură de frunze de măcriș
IED COPT ÎN IERBURI AROMATICE
·       6 frunze de dafin
·       2 linguri de piper negru
·       O linguriță de piper rosu
·  O jumătate de linguriță de boabe măcinate de coriandru
·       O jumătate de linguriță de chimen măcinat
·       O jumătate de linguriță de ardei iute măcinat
·       O jumătate de linguriță de nucsoară măcinată
·       O jumătate de linguriță de cardamom măcinat
·       O jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
·       O lingură plină de sare.


 Preparare:
Spălaţi iedul, îl curățați de grăsimea nedorită și îl puneți la marinat în vin, la frigider, pentru 30 de ore. Eu am pus deoparte capul de la ied pentru ciobiță acrită cu măcriș, iar măruntaiele pentru drob. Marinata o preparați din cei 2 litri de vin alb demisec, o lingură de piper negru, 4 rămurele de rozmarin, 4 rămurele de cimbru, 5 rămurele de salvie, 50 de grame de mentă uscată.
După cele 30 de ore de marinare, spălați și tocați 4 rămurele de rozmarin, 5 rămurele de salvie, leurda, prazul, feniculul, frunzele de coriandru, frunzele de leuștean, frunzele de măcriș. Puneți în cratița pentru gătit, pregătită pentru a fi pusă în cuptor, două treimi din această compoziție tocată, așezați iedul peste patul de frunze, adăugați 50 de grame de mentă uscată, 4 rămurele de cimbru uscat, foile de dafin, o lingură de piper negru, o linguriță de piper rosu, o jumătate de linguriță de coriandru măcinat, o jumătate de linguriță de chimen măcinat, o jumătate de linguriță de ardei iute măcinat, o jumătate de linguriță de nucsoară măcinată,  o jumătate de linguriță de cardamom măcinat, o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate, o lingură plină de sare, apoi presărați cealaltă parte din ierburile tocate.
Adăugați 500 ml apă, 200 ml bere brună și puneți în cuptor cratița. Eu am lăsat-o 2 ore în cuptor de căramidă, dar puteți să o puneți în cuptorul electric la 200 de grade pentru aceeași perioadă de timp.
Poftă bună!
IED COPT ÎN IERBURI AROMATICE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu