Ingrediente necesare pentru două porţii:
·
50 grame de valeriană
·
50 grame de salată
radicchio - roşie (cicoare roşie)
·
300 de grame de muşchi
de vită
·
o lingură de unt
·
un fenicul mic
·
o portocală
·
zeama de la o jumătate
de lămâie
·
5 frunze de salvie
·
3 rămurele de tarhon
verde
·
o linguriţă de seminţe
de chimen
·
o linguriţă de boabe de
coriandru
·
un ardei iute uscat
·
o jumătate de linguriţă de turmeric
·
8 boabe de piper roşu
·
o linguriţă de sare
grunjoasă
·
un praf de sare
· o lingura de Maggi Secretul Gustului Legume .
· o lingura de Maggi Secretul Gustului Legume .
Preparare:
Spălaţi frunzele de salată,
portocala, lămâia, feniculul, salvia şi tarhonul. Frunzele de radicchio le
puneţi într-un bol şi adăugaţi zeama de lămâie peste ele pentru a le lua din
gustul uşor amar.
Pisaţi grosier, în mojar, coriandrul,
chimenul, piperul şi ardeiul iute, apoi le amestecaţi cu turmericul. Tocaţi
fideluţă tarhonul şi salvia.
Curăţaţi carnea de vită, o
ştergeţi cu un şerveţel, o ungeţi cu unt, presăraţi peste ea condimentele
anterior pisate, sarea grunjoasă, tarhonul, respectiv, salvia si o lingura de Maggi Secretul Gustului Legume. Puneţi carnea de
vită la cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Când e gata o scoateţi, o lăsaţi să se odihnească 10 minute, apoi o tăiaţi
cubuleţe.
Tocaţi
fideluţă feniculul, rupeţi în bucăţi frunzele de salată iceberg, radicchio, spanac, valeriană şi le aşezaţi
într-un bol, adăugaţi muşchiul de vită, un praf de sare şi stoarceţi, peste
salată, zeama de la portocală.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu