Ingrediente necesare:
·
un kg de ciolan afumat
·
doi morcovi
·
o rădăcină de ţelină
mică
·
un păstârnac radăcină
·
un sfert de fenicul
·
o ceapă
·
un kg de cartofi
·
un ou
·
300 de ml de smântână
·
câteva crenguţe de
tarhon proaspăt
·
100 de ml de tarhon cu
oţet (eu îmi prepar din toamnă tarhon pe care îl pun în oţet, pentru ciorbe)
·
3 linguri de ulei
·
sare
·
piper.
·
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi
legumele.
Se toacă ceapa, morcovii,
rădăcina de păstârnac, rădăcina de ţelină şi feniculul.
Puneţi uleiul în
cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă.
Adăugaţi morcovii, rădăcina de păstârnac, rădăcina de ţelină şi feniculul
tocat. Căliţi legumele la foc mic, aproximativ un minut, apoi adăugaţi ciolanul
tăiat bucăţi mari.
Eu am folosit un ciolan
de casă pe care l-am fiert în prealabil, în oala sub presiune, aproximativ o
oră. Dacă folosiţi un ciolan prefiert nu mai este nevoie să îl supuneţi altor proceduri
decât să îl tăiaţi cubuleţe şi să îl puneţi în oală.
Adăugaţi doi litri de
apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă 15 minute apoi adăugaţi cartofii curăţaţi,
spălaţi şi tăiaţi cubuleţe şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute. Între timp,
puneţi oul într-un bol, îl bateţi cu smântâna, adâugaţi un polonic de ciorbă caldă
şi apoi puneţi tot conţinutul în oală, împreună cu piperul.
Spălaţi şi tocaţi
tarhonul proaspăt pe care împreună cu tarhonul cu oţet îl puneţi în oală.
Vă recomand să serviţi ciorbiţa
cu salată de ceapă cu sumac, reteta este aici: http://moniquemartoncuisine.blogspot.ro/2016/05/salata-de-ceapa-cu-sumac.html
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu